Fritz Parlando

WIE IS FRITZ PARLANDO?

 

Fritz Parlando is Fritz Parlando. Hij is de baas van de Carnivale. Een kermis- en circusreiziger in hart en nieren. Zijn vuisten zo groot als kolen. Zijn ogen zijn fel en schitterend. Fritz heeft heel Europa doorkruist. Altijd op zoek naar rariteiten en exoten. Van Maastricht tot Bagdad, van Gdańsk tot Lekkerkerk en van Barcelona tot Istanbul. In Marokko is hij nog nooit geweest, maar dat wil hij graag een keer ervaren. Dit alles brengt hij samen in zijn reizende Carnivale - de enige nog in Europa.

 

Met hart en ziel vecht hij, soms letterlijk, om z'n gelijk te halen. Als eigenaar van een bokstent is dat geen rariteit. Zijn wereld is divers en hij staat voor alles open. Op zíjn Carnivale is iedereen gelijk; "Als je maar plezier hebt en geniet". Op de Carnivale moeten mensen samen voelen en beleven. De magie ervaren. Fritz: "Ik snap niet dat mensen zo ingewikkeld doen. Knuffel je vrouw of je kinderen gewoon een keertje extra, anders doe ik het wel voor je!"

Maar de stress rondom deze reizende Carnivale gaat hem niet altijd in de koude kleren zitten. Al die artiesten, al die bouwers en exoten, kleine menschen, vuurkunstenaars en anders getalenteerden; ze moeten toch allemaal eten. Daarom propageert hij graag zijn wetenschap naar zijn karavaan: "Massa is kassa!"  Heel simpel. Eten of gevreten worden.

 

Fritz kiest nog altijd voor het Huijgenspark in de Stationsbuurt in Den Haag omdat hij zich daar rustig voelt. Allerlei mensen van over de gehele wereld. “Een groot plekje in mijn kleine hart!”, roept hij altijd.

 

Fritz is een simpele man met een grote liefde voor de wetenschap. Volgens Fritz is er geen vertier zonder plezier en is wetenschap de kennis die je hebt. Maar meer is nog altijd beter.

 

Muziek is hij ook groot voorstander van, niet die stamp, maar echte muziek. Kleine deuntjes, grote orkesten. Bekende stemmen en mystieke geluiden.

 

Fritz is geboren in Oost Transsylvanië - het plaatsje Mogosesti in 1943. Toen hij 8 was werd hij naar de kermis gestuurd in Boekarest. Het begin van een lange reis over de wereld.

 

U kunt Fritz tegenkomen op de Carnivale, waar hij rondloopt met zijn veel jongere vrouw. Ze willen graag met u op de foto.

Fritz met moeder en echtgenote

Fritz' boks-crew

Vader Vittorio

Opa Sascha

Malieveld

WORD CARNIVALE-VRIEND

EN BLIJF OP DE HOOGTE!

PARTNERS